Κουρτινόβεργες και συστήματα ανάρτησης κουρτινών


Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή κουρτινόβεργων και κουρτινών για τον χώρο σας.

Αν θέλετε να δώσετε ύψος στον χώρο σας επιλέξτε έναν μηχανισμό που θα σας επιτρέπει να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας από το ταβάνι. Το ύψος της κουρτίνας αφορά την απόσταση από την κορυφή της κουρτινόβεργα μέχρι το στρίφωμά της. Μην τοποθετήσετε τη βέργα ακριβώς επάνω από την πόρτα ή το παράθυρο αλλά αρκετά εκατοστά πιο πάνω (15-20 εκ.). Βάλτε την κουρτινόβεργα αρκετά ψηλά ώστε να δώσετε ύψος και αρχοντιά στον χώρο.

Για να μετρήσετε μια… «άνετη» κουρτίνα , θα υπολογίσετε το πλάτος του παράθυρου ή της πόρτας επί δύο (ή και επί τρία για ακόμα πιο «πλούσια» κουρτίνα).

Μετρώντας το πλάτος της κουρτίνας, μην αγνοήσετε την αισθητική του σε περίπτωση που θέλετε να φαίνεται ή να κρύβεται το παράθυρο πίσω από αυτήν και υπολογίστε ανάλογα τις διαστάσεις. Αν θέλετε να φαίνεται το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτά σας υπολογίστε το αντίστοιχο πλάτος για την κουρτίνα σας.

Αν δεν μπορείτε να αλλάζετε χειμωνιάτικες-καλοκαιρινές κουρτίνες, επιλέξτε από την αρχή διπλές κουρτίνες και διπλή κουρτινόβεργα με πιο ελαφριά υφάσματα εσωτερικά και πιο βαριά εξωτερικά, τα οποία το καλοκαίρι θα μένουν ανοιχτά, ώστε να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει. Διαλέξτε διπλή κουρτινόβεργα για να έχετε δύο διαφορετικές κουρτίνες και ένα πιο “πλούσιο” αποτέλεσμα. Ο εσωτερικός σιδηρόδρομος θα πρέπει να είναι 10 πόντους μικρότερος για να μην προεξέχει από την εξωτερική κουρτίνα.

Για να μην τραβάτε τα υφάσματα τοποθετήστε ένα χειροκίνητο μηχανισμό, ώστε να τραβιέται η κουρτίνα ομοιόμορφα και να μην χαλάει ούτε να λερώνεται.

Save

Save

Save

Save

Αφήστε ένα Σχόλιο